Flere krisecentre udbyder forløb i Sig det til nogen (SDTN). Forløbene følger den fælles ramme, der er beskrevet i SDTN’s metodehåndbog. Der er inden for rammerne plads til fleksibilitet både i det enkelte forløb og på tværs af krisecentre.
SDTN startede i 2018 som et samarbejde mellem Danner, Ringsted Krisecenter og Randers Krisecenter. Projektet er i dag udvidet til også at inkludere andre krisecentre, hvorfor det er muligt at modtage SDTN flere steder i Danmark. Det er muligt for målgruppen direkte at kontakte hver af de samarbejdende krisecentre med henblik på et forløb i SDTN.
Danner er projektleder for SDTN og har det overordnede ansvar for udvikling og fremdrift i projektet.
Fleksibilitet inden for rammerne af SDTN
Der er udviklet en intern metodehåndbog for SDTN, hvor rammerne for indsatsen er beskrevet. Alle de samarbejdende krisecentre forpligter sig til at følge metodehåndbogen, hvilket bl.a. indebærer at følge indsatsens seks kerneelementer.
Der er inden for rammerne af håndbogen plads til en vis fleksibilitet både i det enkelte forløb og på tværs af krisecentrene. Fx afhænger længden og metoderne i de enkelte forløb af kvindens ønsker, behov og specifikke situation. Krisecentrenes specifikke arbejdsgange og metoder afhænger af medarbejdersammensætningen, de fagprofessionelles tidligere erfaring og den lokale organisering.