Erfaringer fra en række kommuner viser, at flere forudsætninger er afgørende for, at indsatsmodellen kan implementeres som tilsigtet i kommunal praksis. Kompetencer, ledelsesopbakning, samarbejde samt strategisk formidling til samarbejdspartnere er væsentlige faktorer.
Erfaringerne fra kommuner har vist, at der kan være stor variation i, hvilken forvaltning, fagområde eller afdeling den enkelte kommune har valgt at forankre tilbuddet i. Det er vigtigt for den organisatoriske forankring og bæredygtighed, at indsatsmodellens faglige indhold og fokus matcher den eksisterende tilgang og praksis til arbejdet med psykisk sårbare unge i kommunen. Indsatsens organisatoriske bæredygtighed hænger således også sammen med, hvordan kommunen i forvejen er organiseret.
Implementeringserfaringer viser også, at det er afgørende for tilbuddets organisatoriske bæredygtighed at sikre, at medarbejdere i tilbuddet har mulighed for at samarbejde med flere områder, herunder skole-, børne-, voksen-, beskæftigelses- og socialområdet.
Implementering af modellens kernelementer
Implementeringen af modellens kerneelementer afhænger af flere organisatoriske forudsætninger, hvor vedvarende ledelsesfokus samt en række krav til de udførende fagprofessionelles kompetencer er særligt væsentlige.
Læs mere
Læs mere om de organisatoriske forudsætninger i modelbeskrivelsen