CTI-metoden er testet gentagne gange og viser gode resultater for såvel unge som voksne, som befinder sig i kritiske overgange
Metoden er afprøvet på mange forskellige målgrupper, herunder unge, hvor dele af målgruppen har været unge der modtager ungestøtte. Metoden er endnu ikke afprøvet som metode særskilt i forbindelse med ungestøtte.
Metoden er vidensbaseret og testet gentagne gange i randomiserede kontrollerede forsøg i udlandet. I Danmark er CTI afprøvet med gode resultater for borgere, både unge og voksne, der er flyttet fra botilbud, herberger og hjemløshed, og som er udskrevet efter indlæggelse.
Erfaringer fra Odsherred Kommune og Københavns Kommune (2020)
Odsherred Kommune og ’Hybelinstitutionen’ i Københavns Kommune har implementeret CTI som led i at styrke efterværnsindsatsen. Erfaringerne fra begge kommuner, viser at CTI fungerer godt i forhold til udvalgte unge i efterværn, som har brug for en systematisk indsats, der er et tilbud målrettet unge i efterværn. og målrettet efterværnsindsats.
Kilder
Projektleder (2020). Socialstyrelsen har interviewet projektlederen på Hybelinstitutionen om kommunens implementeringserfaringer med CTI i ”Investering i efterværn”. Københavns Kommune, Hybelinstitutionen, Center for Rådgivning og Forebyggelse.
Projektmedarbejdere (2020). Socialstyrelsen har interviewet projektlederen og den uddannede CTI-medarbejder” om kommunens implementeringserfaringer med CTI i ”Investering i efterværn”. Odsherred Kommune, Center for Børn, Unge og Familier.
Rambøll Management, VIVE (2018). Samarbejdsmodellen og bostøtte til unge i hjemløshed og unge i risiko for hjemløshed - Guide til beslutningstagere og stabsfunktioner. Odense: Socialstyrelsen.