Medarbejdere, der kommer i berøring med personer med hjerneskade, har brug for at have kendskab til og forståelse for, hvad det vil sige at have en hjerneskade - de har brug for neurofaglig viden.
Neurofaglig viden er en af forudsætningerne for at kunne tilbyde personer med erhvervet hjerneskade den optimale genoptræning og rehabilitering.
Viden om hjerneskader - hvordan?
- Kortlæg, hvem der har viden om hjerneskader i kommunen. Det gør det lettere at bruge hinandens viden på tværs af forvaltninger, myndighed og udførerled.
- Skab et grundniveau af viden om hjerneskader hos de medarbejdere, som har berøring med hjerneskader. Arranger fælles temadage, eventuelt med eksterne undervisere.
- Lav vidensdeling, og skab netværk på tværs. Hold for eksempel oplæg, og fortæl andre afdelinger om jeres arbejde og opgaver i forbindelse med hjerneskadesager.
- Brug ekspertviden, eksempelvis fra specialiserede steder og VISO.
- Lad enkelte medarbejdere blive opkvalificeret med viden om hjerneskader og følgerne af en hjerneskade. De kan være ressourcepersoner for kolleger.
- Evaluer, og lær af konkrete hjerneskadesager. Køb for eksempel supervision til at få trukket den nødvendige viden frem af sagerne.
- Ansæt en hjerneskadekoordinator, der har en stor viden om området.
- Deltag i udviklingsprojekter.