Social- og Boligstyrelsen har udviklet en guide til sagsbehandlere og ledere på myndighedsområdet. Her kan du læse om, hvordan du som sagsbehandler kan støtte borgerne til at leve et så meningsfuldt og selvstændigt liv som muligt, gennem otte principper for recovery-orienteret rehabilitering. Du kan også læse om, hvordan du som leder kan sikre, at sagsbehandlerne har de rammer, der skal til for at arbejde efter principperne.
Hent guiden (pdf)
Særlige redskaber til myndighed
Sagsgennemgang
Social- og Boligstyrelsen har udviklet et redskab, som kan bruges af sagsbehandlerne og ledelsen til at tage temperaturen på omlægningen. Temperaturmålingen indeholder blandt andet et redskab til at vurdere, om den recovery-orienterede rehabiliterende tilgang er forankret i praksis og dermed afspejler sig i sagerne hos jer. Dette redskab findes i den anden fane i nedenstående Excel-dokument.
Hent redskabet til sagsgennemgang her
Implementeringsgrupper
Implementeringsgrupper på tværs af organisationen kan være et nyttigt redskab til at drive udviklingsarbejdet. Grupperne bør bestå af både borgere, sagsbehandlere og ledere, som deltager på lige fod.
Hent redskab om implementeringsgrupper (pdf)
Du kan også læse mere om, hvordan du kan arbejde med implementeringsgrupper på tværs i organisationen i udgivelsen ”Organisatoriske forudsætninger” (pdf)
Recovery-fortælling
Social- og Boligstyrelsen har udviklet en tegning, som kan bruges til at understøtte en recovery-orienteret dialog med den enkelte borger. Brug den, hvis du mangler noget visuelt til at tage hul på snakken med borgerne om deres håb, ønsker og drømme, og hvad der skal til for at støtte borgeren til at komme sig.
Hent redskabet 'Recovery-fortælling' (pdf)