En tidligere forebyggende praksis på myndighedsområdet

Tæt kontakt og hyppig opfølgning kan styrke den tidlige forebyggende indsats på myndighedsområdet. Håndbogen giver eksempler på og anvisninger til, hvordan man som kommune styrke udviklingen heraf.

Formål

Håndbogen giver inspiration til, hvordan man som kommune kan udvikle myndighedsområdets rammer og socialrådgiverens rolle i kontakten med børn/unge, forældre, og samarbejdspartnere. Der er er særligt fokus på, hvordan man kan tilrettelægge og understøtte en tidligere forebyggende praksis. 

Målgruppe

Kommunale chefer, ledere, konsulenter og fagprofessionelle på inden for myndighedsområdet. 

Hovedpointer

Håndbogen beskriver den faglige ramme, der er hensigtsmæssig for indsatsen på myndighedsområdet, når man ønsker en tidligere forebyggende praksis for børn og unge.  Desuden udfoldes tre centrale elementer, som er relevante at arbejde med internt på myndighedsområdet. 

Anvendelse

Håndbogen giver et billede af, hvordan en tidligere forebyggende praksis på myndighedsområdet kan se ud. Undervejs i håndbogen er der derfor løbende eksempler, konkrete anvisninger og henvisninger til yderligere information, så man bliver klædt på til at gennemføre de ændringer, der skal til, for at man som kommune kan arbejde tidligt og forebyggende. 

Læs håndbogen her.

 

Kontakt

Anette Hammershøi
S: Specialkonsulent